18/11/2007

Χοιρινό με Κριθαράκι στο φούρνο.





Απόψε διάλεξα τρία κομματια χοιρινού κρέατος για την γαστρονομική μου ικανοποίηση.!
Λοιπόν τα στιγάρισα έτσι όπως ήταν ολόκληρα απ’ όλες τις πλευρές τους, τα αλατοπιπέρωσα, τα έσβησα με τσίπουρο όπου εξαφάνισα το αλκοόλ ανάβοντας το φωτιά (έκαψα όσο φίλτρο απο τον αποροφητήρα είχε μείνει! όπως και μερικές τρίχες από τα μαλλιά μου!) και πρόσθεσα αμέσως βραστό νερό, ίσα να καλύψει το κρέας. Στη συνέχεια έριξα ένα κουτάκι πελτέ ντομάτας, ρίγανη, ενα κλοναράκι καννέλας, ένα φύλλο δάφνης, λίγο σκόρδο ξεραμένο και λίγη ζάχαρη. Επίσης χρησιμοποίησα και τα τέσσερα τελευταία μανιτάρια που μου έχουν μείνει (ολόκληρα).
Τώρα είναι η ώρα που περιμένω να βράσει το κρέας. Το χοιρινό χρειάζεται λιγότερο χρόνο απο το μοσχαρίσιο. Κάθε τόσο τσιμπάω το κρέας με το πιρούνι να δώ άμα μαλάκωσε.
Μόλις βράσει το κρέας μέχρι μέσα το αφαιρώ από τη κατσαρόλα και ρίχνω στο ζουμί το κριθαράκι (σχεδόν 1κριθαράκι - 2,5ζωμός), αφήνω το κριθαράκι να βράσει για 12-13 λεπτά και τέλος τοποθετώ κρέας και κριθαράκι σε ένα ταψάκι και αμέσως στο φούρνο στους 200oC για 5-10 λεπτά. Από πάνω έριξα τριμμένο τυρί σαγανάκι.
Today I choose three parts of pork for my gastronomic satisfaction.!
So I sautéed- in olive oil- the big parts of meat from all sides, I putted salt and pepper, I stopped them with Ouzo and I wipe away the alcohol by putting fire (I burnt the filter of the air-extractor! Also some hair of my frange!) and I putted directly hot water, until it covers the meat. After I putted one small box of tomato paste, origan, one piece of cinnamon (cannelle), one leaf of daphne (laurier), some garlic (ail), and some sugar (sucre). Also I used my last four whole mushrooms (complet).
Now it’s the time that I’m waiting for the meat to be boiled in small fire. The meat of the pork needs less time than the beef. Often I pick the meat to see if I became soft.When it’s ready I take off the meat from the casserole and I put in the broth (bouillon) les pates alimentaires (almost 1 part of pates alimentaires 2,5 parts of broth, I let it boil for 12-13 minutes and after I put the meat and the pates in one griddle (plateau) and I put directly in the oven (four) at 200oC for 5-10min, On the top I putted yellow cheese (fromage).
Μιαμ Μιαμμ Delicius!